27067909_2001047353482940_5542503475254382745_n

Cigiszünet

Küldetésünk:
Vannak íratlan szabályok, melyek arra hívatottak, hogy tompítsák a dohányzásból fakadó konfliktusokat a dohányzók és nem dohányzok között. Ezeket a „dohányzás illemszabályai” néven gyűjtöttük össze. Hiszünk abban, hogy ezeknek a szabályoknak a népszerűsítésével mérsékelni lehet ezeket a nézeteltéréseket.
Fontosnak tartjuk azok egészségének megőrzését és javítását, akik jelenleg nem akarják letenni a cigit. Összegyűjtöttünk kifejezetten rájuk vonatkozó életmód tanácsokat „dohányosok egészsége” elnevezéssel. Hiszünk abban, hogy ezekkel a praktikus tanácsokkal javítható a dohányzók egészségi állapota.
Azoknak, akik le szeretnék tenni a cigit, igyekszünk útmutatást adni arról, hogy hova fordulhatnak segítségért, illetve hogyan vehetik kezükbe az irányítást a dohányzással kapcsolatban. Terveink között szerepel a jövőben leszokást segítő program (Facebook csoport, posztok és chat) indítása. Hiszünk abban, hogy a leszokás támogatásával javítható a leszokási kísérletek sikere.
Az a tapasztalatunk, hogy sok nem dohányzó ugyan segítő szándékkal fordul a dohányzókhoz, de a segítség módja nem megfelelő, ezért az konfliktusokhoz és vitákhoz vezet. Jövőbeli célunk egy program indítása a leszokást támogatásáról (Facebook csoport és posztok). Hiszünk abban, hogy a leszokás támogatás módszereinek fejlesztésével a sikeres leszokások száma emelkedhet.

 

Kövesd Facebook oldalunkat: Cigiszünet


Látogass el a blogunkra is: http://acigiszunet.blog.hu/

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

Paint

Az SZTE ÁOK V. évfolyamos hallgatói május 10-én Szerenádra indultak a Jancsó kollégium elől. A gyülekezés képei Facebook oldalunkon megtekinthetők!

IMG_0561_2

2018. május 4-én, pénteken egész napos látogatást tett Szegeden Vytenis Andriukaitis, az Európai Unió egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztosa. Látogatásának elsődleges célja az volt, hogy tájékozódjon a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központjában (SZTE KK) az úgy nevezett "ritka betegségekben" szenvedők ellátásáról (lásd keretes írásunkat) valamint, hogy milyen távlatai vannak az ún. európai referencia hálózat bővítésének.