27067909_2001047353482940_5542503475254382745_n

Cigiszünet

Küldetésünk:
Vannak íratlan szabályok, melyek arra hívatottak, hogy tompítsák a dohányzásból fakadó konfliktusokat a dohányzók és nem dohányzok között. Ezeket a „dohányzás illemszabályai” néven gyűjtöttük össze. Hiszünk abban, hogy ezeknek a szabályoknak a népszerűsítésével mérsékelni lehet ezeket a nézeteltéréseket.
Fontosnak tartjuk azok egészségének megőrzését és javítását, akik jelenleg nem akarják letenni a cigit. Összegyűjtöttünk kifejezetten rájuk vonatkozó életmód tanácsokat „dohányosok egészsége” elnevezéssel. Hiszünk abban, hogy ezekkel a praktikus tanácsokkal javítható a dohányzók egészségi állapota.
Azoknak, akik le szeretnék tenni a cigit, igyekszünk útmutatást adni arról, hogy hova fordulhatnak segítségért, illetve hogyan vehetik kezükbe az irányítást a dohányzással kapcsolatban. Terveink között szerepel a jövőben leszokást segítő program (Facebook csoport, posztok és chat) indítása. Hiszünk abban, hogy a leszokás támogatásával javítható a leszokási kísérletek sikere.
Az a tapasztalatunk, hogy sok nem dohányzó ugyan segítő szándékkal fordul a dohányzókhoz, de a segítség módja nem megfelelő, ezért az konfliktusokhoz és vitákhoz vezet. Jövőbeli célunk egy program indítása a leszokást támogatásáról (Facebook csoport és posztok). Hiszünk abban, hogy a leszokás támogatás módszereinek fejlesztésével a sikeres leszokások száma emelkedhet.

 

Kövesd Facebook oldalunkat: Cigiszünet


Látogass el a blogunkra is: http://acigiszunet.blog.hu/

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Hírek

kiemelt_FOG-alapkoletetel

Több mint 1 milliárd forint kormányzati támogatásból újul meg a szegedi Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika. Az új épületszárnyban nyugat-európai színvonalú ambulancia, modern műtők és kétágyas kórtermek kapnak helyet. A kivitelezési munkálatokat a magyarországi építési piac egyik meghatározó társasága, a szegedi KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. végzi. Az új szárny alapkövét június 11-én helyezték el a klinika mögötti területen.

Latos_Melinda

Dr. Látos Melinda, az SZTE ÁOK Sebészeti Klinika munkatársa kapta "Az év fiatal tehetséges kutatója" címet, egyben ő tartotta idén a Magyar Pszichológiai Társaság XXVIII. Nagygyűlésén a Kulcsár Zsuzsanna emlékelőadást. Gratulálunk!