PhD-hallgatók külföldi konferencián vagy tudományos továbbképzési kurzuson való részvételének támogatása

A fiatal orvosi, fogorvosi, gyógyszerész és egészségtudományi posztgraduális kutatók bekapcsolása a nemzetközi tudományos életbe elengedhetetlen. Megismerhetik szűkebb/tágabb szakterületük vezető kutatóit, első kézből értesülhetnek a legfrissebb tudományos eredményekről, és személyes beszélgetések során olyan ismeretekre is szert tehetnek, amelyekre pusztán a publikációk követésével nem lehetne mód (pl. metodikai kihívások, publikálatlan eredmények). Továbbá, a fiatal kutatóknak lehetőségük nyílik jövőbeli kutatási együttműködések, munkakapcsolatok kiépítésére, tanulmányutak tervezésére. Saját eredményeik bemutatása idegen nyelven, hozzáértő nemzetközi kutatóközösség számára fejleszti előadói és vitakészségüket. A Szegedi Tudományegyetem, az EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00009 azonosítószámú projekttámogatás segítségével hozzájárul a PhD képzésben szereplő fiatal kutatók jelentős külföldi nemzetközi konferenciákon és továbbképzési kurzusokon történő részvételéhez, saját eredményeik bemutatásához, így támogatva a nyitott szemléletű, széles látókörű kutatói képzés folyamatát.


A részletes pályázati kiírás ide kattintva letölthető>>

A pályázati űrlap ide kattintva letölthető>>

Kövess minketYouTubeLinked inGoogle PlusTwitter


Kiemelt hírek

DSC_0134_2

2022. április 29-én a Szeged Városi Sportcsarnokban került megrendezésre az International Cultural Evening 2022. Több, mint 2500 fő vett részt a rendezvényen, amely a SZAOK finanszírozásában és az International Student Union of Szeged-del közös szervezésben valósult meg.

MTA_Kivalo_Kutatohely_SZAOK

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége karunk három intézetének, a Biokémiai Intézetnek, a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikának, valamint az Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézetnek kiemelkedően magas színvonalú tudományos munkájuk elismeréseként Kiválónak Elismert Kutatóhely minősítést adományozta.